Search

Eriksgårdens Fjällhotell – Sveriges bästa Boutiquehotell

Mitt i Funäsdalen, vid foten av Funäsdalsberget ligger Eriksgårdens Fjällhotell. Ett anrikt fjällhotell med lång historia, framröstat till Sveriges bästa boutiqehotell fyra år i rad av World Ski Awards.

Text: Josefin Torenfält   |   Foto: Göran Edström

Platsen på vintergatan rymmer en lång historia. 1927 slogs dörrarna upp till Ericssons pensionat och var på den tiden det första pensionatet i Funäsdalen. Efter den stora branden 1984 som totalförstörde byggnaden, fanns egentligen inget annat val än att fortsätta platsens historia och bygga upp pensionatet på nytt – men med nytt namn: Eriksgårdens Fjällhotell.

Det är inte svårt att förstå att Eriksgårdens Fjällhotell är många gånger om korat till Sveriges bästa. Magnus och hans anställda jobbar ständigt med att uppgradera och förnya hotellet, samt att ge sina gäster den absolut bästa servicen möjligt.
Magnus Ruhedorfer har haft Eriksgårdens Fjällhotell nu sedan 1999. Hotellet är i år åter igen nominerat till Sveriges Bästa boutiquehotell.

Modernt & klassiskt

Sedan Magnus Ruhedorfer tog över hotellet 1999 har han fortsatt utveckla det gäster vallfärdat till i 70 år. Idag finns här en modern spaavdelning, rymliga familjerum, en stor och mysig bar och fjällrestaurang. Hotellet är en perfekt mix av det moderna och det klassiska och du hittar allt som du vill ha i fjällen: både avkoppling och livsnjut, afterski och skönt häng. Och allt inom gångavstånd från butiker, skoterleder, backar samt längdspår.

World Ski Awards

Kanske är det just närheten till alla upplevelser, den perfekta kombinationen av historia och det moderna, maten och människorna som gör att Eriksgårdens Fjällhotell vunnit World Ski Awards fyra gånger för Sveriges bästa boutiquehotell. Och just därför blir vi inte förvånade om de skulle kamma hem priset för femte året. För att bo här, äta här, eller ta en öl efter dagens aktiviteter är något alldeles särskilt och gör att du vill komma tillbaka igen och igen.

Write a response

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Close
Miniguiden © Copyright 2020. All rights reserved.
Close
Translate »