Search

Nya ägare av Motor & Fritid i Funäsdalen

I närmare 43 år har Björn Olsson och Motor & Fritid i Funäsdalen servat området med skotrar, ATV, gräsklippare, snöslungor och mycket annat som hus-, jakt- och fritidsintresserade behöver i Funäsfjällen. Nu pensionerar Björn sig och lämnar över stafettpinnen till de nya ägarna Magnus Ekblom och hans bror Fredrik Ekblom.

Sedan tidigare har bröderna, tillsammans med sin far, företaget Åkes Motor i Delsbo. Ett företag som är stora på både båt- och skoterförsäljning och i övrigt har många av de samma märkesnamnen som du hittar på Motor & Fritid Funäsdalen. Det är Magnus och hans sambo Karolina Nyberg som har tagit över den dagliga driften i Funäsdalen. Tomas, Jon, Magnus och Oskar som jobbat i butik och verkstad tillsammans med Björn hänger med vidare.

– Det känns väldigt bra att överlämna Motor & Fritid till Magnus, Fredrik och Karolina, uttalar Björn tydligt när vi träffar honom och Magnus utanför företaget i Funäsdalen.
– Visst blir det konstigt att inte vara skoterhandlare längre, skrattar Björn och fortsätter,
– Men det är en tid för allt. Och med all den kunskapen Magnus har om alla våra produkter och märken så är jag övertygad om att det är de rätta personerna som tar över. Att personalen kan vara med vidare är jag också väldigt glad för.

Magnus nickar medkännande och lägger till att de senaste månaderna som de har arbetat tillsammans har varit både lärorika och nödvändiga.

– Även om jag har kunskapen om både produkter och märken har det varit fint och lärorikt att få möjligheten att gå sida om sida med Björn i några månader.

Nybliven persionär Björn Olsson och Magnus Ekblom, en av de nya ägarna av Motor & Fritid i Funäsdalen.
En härlig möjlighet

Funäsfjällen är inte otrampad mark för Magnus och familjen. De har i många år haft stuga i området och den utgör även basen för de nya ägarna.

– Sedan många år tillbaka har vi varit här på lediga dagar. Det är något jag tidigare har kunnat drömma om och det känns som en ynnest att nu kunna bo och verka här. Det är ett område vi verkligen trivs i och jag måste säga att vi känner oss väldigt väl mottagna, ler Magnus.

Men vad ska du hitta på nu då björn?
– Njae, jag blir väl inte arbetslös med det första. Om jag inte vill alltså, skrattar Björn och fortsätter,
– Ska erkänna att det ska bli skönt att inte jobba varje dag, men att sluta jobba nu är väl kanske inte helt aktuellt. Vi får se om det är någon som vill ha en glad pensionär, säger Björn som också önskar att rätta ett stort tack till alla fantastiska kunder, leverantörer och generellt människor han mött på vägen.

– Utan människorna hade det inte varit lika roligt, avslutar Björn.

Vi i Miniguiden önskar både Magnus, Fredrik och Karolina lycka till med att ta över stafettpinnen i Motor & Fritid Funäsdalen och till Björn med det aktiva pensionärslivet.

Write a response

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Close
Miniguiden © Copyright 2020. All rights reserved.
Close
Translate »