Search

Fjällnäs vinlista får internationellt erkännande

Fjällnäs Restaurang Näset har vunnit första pris för ”Best Medium-Sized (Wine) List” i den internationella tävlingen anordnad av Star Wine List. Fjällnäs var den enda svenska vinnaren bland de tio kategorierna. Tidigare i år vann Fjällnäs även den svenska delen av tävlingen i samma kategori.

Text: Fjällnäs Est. 1882   |    Foto: Emeli Nilsson / Fjällnäs Est. 1882

Vinlistan på Fjällnäs är kurerad för att matcha restaurangens meny och miljö. Sommelier och Food & Beverage Manager Christopher Smeds Bjerlo och kökschef Patrik Moen arbetar nära tillsammans för att skapa en elegant och unik helhetsupplevelse för gästerna.

Vad betyder det att få ett så fint pris?

– Det här internationella erkännandet sätter Fjällnäs på kartan som en destination för vin- och mat-
upplevelser. Överlag är det otroligt bra vinlistor och man ska inte glömma att alla som var där är vinnare i sina respektive regioner, berättar Christoffer.

– Samtidigt som många där för första gången fick upp ögonen för Fjällnäs fick vi också upptäcka många fantastiska vinprogram vi inte kände till. Även i den internationella finalen fanns det exempel på restauranger som inte enkom låg i de största städerna vilket jag tycker är positivt. Det är en boost inte bara för vår restaurang utan för hela området att fortsätta erbjuda besökare en minnesvärd upplevelse. Att göra det med våra viner känns helt fantastiskt, säger Christopher vidare.

Konkurrens och Juryns Motivering

Den internationella tävlingen inkluderade 18 restauranger och barer från bland annat Sydafrika, Australien, Frankrike, Tyskland och USA. I den nationella tävlingen för ”Best Medium-Sized List” var konkurrensen hård med åtta nominerade från Stockholm och Malmö. Juryn, ledd av Salvatore Castano, berömde Fjällnäs för dess struktur, komplexitet och urval av äldre årgångar.

Samarbetet mellan Mat & Vin

Samarbetet mellan Christopher och Patrik bygger på en gemensam vision om att skapa samtida och inkluderande menyer. Deras arbete speglar en gastronomisk bredd där både mat och vin spelar huvudroller.

– Med tiden har vi byggt upp ett ovärderligt samförstånd och jobbar alltid mot att menyn ska matcha ett varierat dryckesutbud för en unik och personlig måltidsupplevelse, avslutar Christopher.

Write a response

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Close
Miniguiden © Copyright 2020. All rights reserved.
Close
Translate »