Search

Försiktighetsåtgärder i Funäsfjällen

Photo from Unsplash.

Vi har gjort en massa smarta lösningar och omställningar, planerat och vidtagit försiktighetsåtgärder. (Man kan aldrig vara nog försiktig.) Bland att kommer du känna att det är luftigare på många ställen, mer plats mellan bord, större fysiska avstånd. Du kommer se skyltar lite här och var och golvmarkeringar, följer du dem vet du att du håller dig på tryggt avstånd. 

En stavlängds avstånd och mycket mer

 Skidanläggningarna har gjort ett helt fantastiskt jobb. Det är inte helt lätt med så många kontaktytor som finns, platser där vi möts. Med hjälp av sommarens många och härliga gästbesök, samt Folkhälsomyndighetens och SLAOs förträffliga rekommendationer  (vår branschorganisation) har vi kunnat förbereda oss på bästa sätt!

Kontantyta = kontaktyta

I Tänndalen har man även tagit bort kontanthanteringen. Och du får gärna undvika kontanter överallt i vinter. Istället klan du tänka att varje gång du använder kortet gör du en god och klok gärning. 

Kö? Öka avståndet

Hur hårt vi än jobbar för att undvika köer, så kan det bli just köer. Det blir lätt så när många vill upp i liften, eller handla mat vid samma tid. Det vet vi. Och då gäller det att du som gäst håller avstånd. En stavlängds avstånd brukar vara bra. En vuxens skidstav, för att vara noggrann. Och noggranna är vi. Vi litar på att du är det med.

Handla en per sällskap. Det må vara mysigt att handla tillsammans, men gör det till en mysig grej att matplanera innan, tillsammans i stugan.

Handla med omtanke

I liftköerna kan ni stå familjevis, men vad gäller i butik? Handla en per sällskap. Det må vara mysigt att handla tillsammans, fundera på om man vill ha vanilj-, jordgubb- eller tropisk yoghurt. Men gör det till en mysig grej att matplanera innan, tillsammans i stugan. Ett enkelt sätt att minska trängsel och köer.  Och vet ni vad? De flesta matbutikerna har smarta lösningar, exempelvis med plock och avhämtning. Ring gärna din närmaste handlare och fråga hur de kan hjälpa er! Sen kan morgon- och kvällstider vara bra att handla på, då är det inte lika mycket folk. 
I kläd- och sportbutikerna är det inte alltid lika fullt som i matbutikerna. Men ser det trångt ut? Vänta lite, tills någon har gått ut. För det är fortfarande viktigt att handla lokalt. Nu mer än någonsin. Så när du unnar dig ett plagg eller pryl, är det för en god sak. 

Boka din matupplevelse eller ta med den hem

Att efter en lång dag ute få slå sig ner med god dryck och bli servad en fantastisk middag är underbart. För att garantera dig den upplevelsen är tipset att boka bord för hela sällskapet. Även om vi fortfarande har gott om hjärterum, så är just stjärterummet begränsat. Därför kan du också på de allra flesta ställen boka take-away. Inte riktigt som att slå sig ner inne på stället, men du får samma gedigna kärlek i råvarorna och tillagningen. Hör med din favoritplats vad som gäller just där!

Inte för att vara tjatig, men:

Är du det minsta krasslig – isolera dig och se till att du kan ta dig hem på ett säkert sätt. Tvätta händerna, ofta och noga. Jättenoga. Använd handsprit där det bjuds. Nys i armveck. Ditt egna. Har vi sagt att du ska hålla avstånd? Håll avstånd. 

Och nu när vi berättat allt det här, njut av din vistelse. Av spåren och backarna. Av maten. Av fjälluft och upplevelser.  Vi är glada att du är här.

Write a response

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Close
Miniguiden © Copyright 2020. All rights reserved.
Close
Translate »