Search

Lokala konstnärer ställer ut

Magdalena Brunzell

Under helgerna 4-5 samt 11-12 september ställer lokala konstnärer ut sina vackra alster. I år är det 14 året Konsthelgerna blir arrangerade och vi ser fram emot att se vad etablerade och nya konstnärer har jobbat med den senaste tiden.

Nu som färgerna ändrar sig och hela naturen är som ett konstverk, vad passar väl inte bättre än konsthelg?

Konsthelgerna i Funäsdalsfjällen är ett årligt återkommande evenemang. Lokala konstnärer öppnar ateljéer, utställningar och gallerier under två helger i början på september. Evenemangen som började i det små växer sig större och besöksstatistiken ökar för varje år. Detta är alltså det fjortonde året evenemanget arrangeras och antalet konstnärer växer.

Konstnärer

Ny konstnär i år är Anette Bergstedh med sina målerier. Målerier från Gunn Jonsson Shabetai, Bengt Ellis, Folke Ricklund, Jonas Wilhelmsson och Magdalena Brunzell kommer också att finnas med.

Mats Ricklunds och Ingemar Linds deltar med sina vackra naturfoton. Dessutom ställer Gunilla Ellis ut sin välrenommerade och unika textilkonst, Elvi Söderhielm visar sina akvareller och Karin Munkhammar fantastisk keramik. Även Thord Vaktnäs polykroma träreliefer kan beskådas under helgerna.

Ateljéer, utställningar och gallerier är öppna mellan kl 11-16, och karta finns att hämta på Fjällmuseet. Det är bra att ha så att du hittar till de olika utställningarna som är något geografiskt utspridda.

Write a response

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Close
Miniguiden © Copyright 2020. All rights reserved.
Close
Translate »