Search

Från stad och elbil till fjäll & energi

Att slippa göra avkall på profession och driv och samtidigt få den livsstil många drömmer om är inte alltid en enkel ekvation. Malin Segerborg har lyckats lösa den. 

Text & Foto: Härjeåns

Från att leda mjukvaruutvecklingen under Volvos elektrifieringsresa i Torslanda till att driva utvecklingen av IT-lösningar inom energi i Härjedalen har Malin under hösten påbörjat anställningen på Härjeåns med bas i Funäsdalen. En spännande resa som innebär många förändringar i vardagen. Som IT-chef kommer hon att leda utvecklingen av IT-strategiska frågor inom energikoncernen. 

Att bo i Härjedalen har varit Malins dröm ända sedan barnsben

– Vi tillbringade alla lov i familjens stuga i närheten av Sonfjället där jag tillsammans med min morfar Sören fiskade, vandrade och åkte skidor, berättar Malin

– Jag träffade min man på Volvo och vår första gemensamma resa gick till stugan en solig påsk. Tre barn senare blev stugan för liten och vi köpte ett hus i Funäsdalen. Det var då drömmen om att kunna bo permanent i Härjedalen intensifieras. Funäsdalen har ju allt man behöver i form av service och infrastruktur, konstaterar Malin.

Men att hitta ett jobb skulle visa sig vara lite svårare än förväntat, och Malin höll på att ge upp tanken att hitta detta jobb i Härjedalen. Så i vintras kom ett sms från grannen på gatan i Funäsdalen. Hon hade fotat av en annons från Härjeåns om ett IT-chefsjobb. 

– Jag kände direkt att detta är chansen jag väntat på och sökte jobbet. När erbjudandet kom satte vi oss ner och hade familjeråd och bestämde oss för att köra!

Du går från elbil till energi och kommunikationslösningar. Kanske inte ett lika stort steg som valet att flytta 65 mil från storstad till fjäll. Vad har du för förväntningar? 
– Att jobba med energi och IT känns fantastiskt spännande och självklart är energiförsörjning essentiellt för att elbilarna skall fungera och bidra. Steget är stort nu när hela familjen flyttar hit på heltid, det är en hel del praktiska saker som måste lösas. Min förhoppning är att familjen ska få ett rikare uteliv året om att vi får njuta av årstidernas växlingar tillsammans.

Vad tror du är den största skillnaden mellan att arbeta i stadsmiljö och på landsbygden?

– Jag går från en stor organisation i en storstad till en mindre organisation i glesbygd, det innebär så klart en stor förändring. Styrkan i en mindre organisation tror jag är snabbare beslutsvägar och närmare samarbete med olika avdelningar. För mig är det oerhört viktigt att ha ett spännande och utvecklande jobb som passar min profil och det har jag verkligen haft på Volvo. Nu vill jag komma i gång och lära mig energibranschen och samtidigt kunna motivera och inspirera andra med min erfarenhet och kompetens från Volvo. Genom att knyta samman detta med kollegor som besitter kunskapen i sakfrågor så blir det möjligt och tillsammans kan vi bli ett fantastiskt team.

Write a response

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Close
Miniguiden © Copyright 2020. All rights reserved.
Close
Translate »