Search

Utomhusutställning i Funäsfjällen

På Elliseum i Funäsdalen pågår under veckorna 12-15 en utomhusutställning med bildkonst av den kända och lokala konstnären Bengt Ellis. Utställningen pågår utomhus och kan kan beskådas när det passar en själv. 

Ute på brunbrända timmerväggar hänger ett stort antal målningar med Arktiskt måleri. Motiven lever sitt eget liv beroende på väder och vind som sveper fram över de väderbitna väggarna. Det är en annorlunda och helt covid-anpassad utställning.

Utställningen har inga öppettider och man kan se den när det passar en själv. Det är bara att åka upp på gården! På vägen ut av Funäsdalen mot Tänndalen hittar du infarten till gården till höger rätt före byggvaruhuset Fresks XL Bygg. Se efter skylten till Elliseum. 

Vill man se mer målerier i olja och akvareller av Bengt Ellis, samt filtar och kläder av Gunilla Ellis, kan man kontakta Gunilla som bor i ett av husen på gården där utställningen hänger. 

Hon låter hälsa att det är bara att knacka på dörren, hon är nästan alltid  hemma.

Write a response

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Close
Miniguiden © Copyright 2020. All rights reserved.
Close
Translate »