Search

Funäsfjällens härligaste vinternyheter

Funäsfjällen bjuder på många nyheter inför vintersäsongen. Här är några av de bästa nyheterna området har att bjuda på i vinter.

Snowracer från topp till dal

Snowracer

En av Funäsfjällens mest spännande vinternyheter hittar du både i Tänndalen och i Ramundberget.

Kör snowracer från toppen av Fjällgårdsbanan och hela vägen ned till Ramundbergets fot. En fartfylld upplevelse genom Mickelinas fina skogsstigar, rakt över skidbackarna och ner över pucklarna. Snowraceraktiviteten kommer att vara  på torsdagarna när liftarna stängt och är snart bokningsbar via Ramundbergets hemsida.

I Tänndalen kommer du att ha möjligheten för en äkta STIGA Snowracer Experience. En dag i veckan, strax innan liftarna stänger för dagen, går liften upp till toppen. Därifrån körs snowracerna neråt mot dalgången med glada rop och vinden i ansiktet. Åldersgräns 7 år. Bokas via mail till: skidskolan@tanndalen.com

Uppståndelsen!

Extra lång skidsäsong

Medan andra byter ut sina skidor mot sandaler, är Tänndalsborna fortfarande ute och letar efter sin andra vante. Under Kristi himmelsfärdshelgen 9-12 maj håller man öppet i skidbackarna och kryddar helgen med musik, tävlingar och partaj. De kallar det kort och gott för UPPSTÅNDELSEN!

Ny släplift på Funäsdalsberget

Efter många års trogen tjänst har under hösten en gammal trogen Röstbergslift blivit ersatt av en ny släplift. Invigningen har nu ägt rum och liften går på nytt troget upp ”Gamla” Funäsdalsbergsbacken.

Ateljén – ny butik i Tänndalen!

Vecka 7 öppnar portarna till butiken Ateljén. Ateljén är ett samarbete mellan designföretaget Fjelltopp och konstnären Jonas Wilhelmsson. Utbudet kommer vara en mix av Fjelltopps produkter, Jonas Wilhelmssons verk och handplockade produkter. Enklare take away-fika av hög kvalitet kommer även erbjudas. Fokus är på fjäll-liftestyle och heminredning. Butiken kommer vara öppen under hela vintersäsongen. 

Vi vill med Ateljén kunna erbjuda bybor och gäster att kika på våra samlade verk, men även andra av oss handplockade produkter. Vi kommer även erbjuda fika som man kan ta med sig på turen. Precis som namnet hintar ligger fokus på hantverkshöjd och kvalitet.”

Emeli, Fjälltopp

Fjällmagi med goda smaker

Toppstugemagi

En smak av fjällmagi väntar dig i Toppstugan i Hamra, Tänndalen! Här serveras nygräddade våfflor, matiga mackor och hembakat fika direkt från Tänndalens egna bageri. Maten smakar extra gott när du kan sitta med utsikt över Funäsfjällens alla vackra fjäll.

Äntligen är det tillbaka!

Sunmaidspåret är tillbaka

Det populära Sunmaidspåret är en av Funäsfjällens absolut mest populära vinternyheter. Åk genom den vackra dalgången mellan Bruksvallarna och Ramundberget, längs med Ljusnan och bland björkar och granar. Passar perfekt för att åka klassiskt, då spåret delvis är skoterpreparerat. Det är 600 meter att gå mellan Osthang och Hans-Hans Näset om du vill göra det till en rundslinga med 4-motionsspåret.

Nya skiroutes

Mer skogsskidåkning

Skogsskidåkningen i Ramundberget är nu ännu bättre. Fyra skiroutes blir adderade till de redan existerande. Skogsstigarna Mickelinas skog, Mickelinas genväg och Mummel & Rabarber har alla fått nya features för de yngre skidåkarna. Utöver detta får Västhang en ny offpiste-backe, Renstigen, som även den utmanar med sina naturliga hinder. Dessutom har skogen glesats ut i Osthang, Västhang och centralområdena.

Ett ännu bättre Hamra Syd

Offpist- och topptursområdet Hamra Syd har fått en uppgradering och blivit ännu trevligare. Under sommar och höst har det försiktigt blivit röjt ur skogen ytterligare för att förstärka alla roliga features som redan redan finns i terrängen så som klippor, hopp och rännor. 

Friåkningshelg i Ramis

Freeride days i Ramundberget

Vad sägs om två dagars magisk skidfest med mängder av skidåkning, tester av den senaste utrustningen från de mest innovativa märkena och tillverkarna, erfarenhetsutbyten och inspiration? Finslipa skidtekniken genom clinics och kurser, testa skidor, lär om lavinsäkerhet, häng med på tävlingar och mycket mer. Följ med på topptur med guide eller tolka med skoter upp till några av Ramundbergets skönaste offpist-åk. Läs mer om Freeride days här.

Funäsfjällens vinternyheter är verkligen något att se fram emot.

Write a response

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Close
Miniguiden © Copyright 2020. All rights reserved.
Close
Translate »