Search

Glömt smör och mjölk? Det är alltid öppet på Stigmyhrs!

Stigmyhrs Livs i Bruksvallarna är butiken som alltid har öppet, dygnet runt! De har nu tagit utvecklingen ett steg vidare och blir en av de absolut första Axfoodbutikerna i Sverige som erbjuder dygnet-runthandel för oss konsumenter.

Text & Bild: Michael Althin

Landsbygd är inte längre synonymt med till exempel avveckling, minskad befolkning och omoderna system. I själva verket kan vi här säga tvärtom! Här går entreprenörskap och modernisering hand i hand, en intressant utveckling. 

Du kan se tydliga tecken på att det händer grejer på Stigmyhrs. Butiken är ombyggd och en ny entré har kommit till. Men det stoppar inte där.

Joakim Drake är butikschef på Stigmyhrs Livs i Bruksvallarna sedan butiksövertagandet i maj. Han berättar lite mer om utvecklingen.


Butikchef Joakim Drake på Stigmyhrs Livs visar självutcheckningen som han tror kunderna redan känner till och är vana vid. Här checkar du ut när du handlar efter bemannade öppettider.

– Efter att Bruksvallsliden och Familjen Myhr övertog butiken tidigare i år, har vi diskuterat hur vi kan både förbättra och förenkla kundupplevelsen. Och nu är vi här,  säger Joakim och pekar ut i butiken. 

– Vi hade en tydlig vision från dag ett att kunderna ska kunna finna allt som behövs för en komplett handel. Vi har även funderat på vad som skapar mest värde för kund här i Funäsfjällen förutom en fin butik med bra sortiment, berättar Joakim vidare.

Alltid öppet på Stigmyhrs Livs

Vad är bättre än att alltid vara tillgängliga hela tiden för kunden? Alltid tillgänglig innebär att du som konsument alltid kan handla, och få direkt tillgång till dina varor oavsett vilken tid på dygnet du behöver de. Stigmyhrs Livs ska vara öppet för handel dygnet runt!

– Det är dessutom extra kul att vi i den här relativt lilla butiken är, åtminstone vad jag känner till, bland de absolut första inom Axfood Gruppen som tar det här ganska stora steget mot ytterligare branschutveckling. 

Redan i höstas utökade Stigmyhrs sina ordinarie bemannade öppettider. Så den nya servicen blir en komplettering för att vara tillgängliga resten av dygnet. Alltså inget steg för att fasa ut de bemannade öppettiderna. 

Vad betyder det här rent praktiskt? 

Det är egentligen ganska enkel. Efter stängningstid går butiken över i ett obemannat läge, men med utökat övervakningssystem. Det innebär att efter alla rutiner för dagsavslut har gjorts så går personalen hem för dagen och ställer in låssystemet till obemannat läge. Nu välkomnar vi istället de kunder som av olika anledningar inte har möjlighet att handla under de bemannade öppettiderna.

– Jag pratade faktiskt med en stugägare senast idag som hade kommit fram klockan två i natt och som var in och handlade frukost nu på morgonen. Det här är en perfekt beskrivning på ett tillfälle där den här servicen kommer lämpa sig. Eller du kommer på sent på kvällen att du behöver komplettera varor till middagen. Allt som behövs är ett giltigt Bank-Id och ett fungerande betal- eller kreditkort. Du loggar in i butiken med ditt Bank-Id, plockar dina varor i en kundkorg och betalar sedan med godkänt bankkort i en helt vanlig självscanningskassa och går ut.

I teorin verkar det mesta enkelt, men i praktiken är det kanske inte alltid så lätt. Vilka utmaningar ser du så här i början.

– Självklart, så är det. Nu är vi i full färd med att trimma in systemet så att alla delar samverkar, inloggning, kameror och betalningssystemet är några av de viktiga pusselbitarna som måste fungera. Det är väldigt noga att kunden inte ska stöta på några problem under sitt köp och vi kommer finnas tillgängliga om något oförutsett skulle inträffa. Det är så oerhört viktigt att våra kunder kan känna förtroende för det här relativt nya sättet att handla, menar Joakim. 

Vi önskar att skapa en komplett handel och bättre service för våra kunder. Att Stigmyhrs Livs är öppet dygnet runt menar vi är ett led i detta.

Joakim Drake, Butikchef Stigmyhrs

Obemannade kassor

Vare sig tobak eller alkohol får säljas under obemannade öppettider men det är inte heller de inköpen som Stigmyhrs önskar att erbjuda den här servicen. 

– Sneglar vi ut utanför Vôllan och Funäsfjällen så är ju många redan idag väldigt vana vid obemannade kassor och självutcheckning. Inte bara inom livsmedelsbranschen. Så den största förändringen är nog bara att du ska identifiera dig för att få tillgång till butiken menar han.

Men hur är det med risken att bli inlåst vid t ex strömavbrott, generell säkerhet og inte minst svinn. Hur ser du på detta?

– Det är bra och viktiga frågor eftersom tryggheten. Såväl den personliga som den ekonomiska är av central betydelse i den här typen
affär. säger Joakim. 

– Det finns säkert individer som försöker lura systemet. Men vi ser det inte som något stort problem då det i det flesta butiker finns bra övervakningssystem och där är vi inget undantag. Genom Bank-id så har du som kund också identifierat dig på säkrast möjliga sätt vilket gör att du blir väldigt lätt att spåra om du skulle få för dig att hitta på något som inte är okej, berättar Joakim.

Han försäkrar oss vidare om det skulle bli elavbrott så finns det ett system installerat i dörrarna som i ett nödläge klarar sig utan ordinarie eldrift.

– Vi har även tillsammans med brandinspektionen säkerställt så att alla utrymningsvägar är godkända för alla typer av scenarion vid utrymningsbehov, betryggar Joakim.

Stigmyhrs Livs vanliga öppettider och adress kan du hitta på deras hemsida.

Write a response

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Close
Miniguiden © Copyright 2020. All rights reserved.
Close
Translate »