Search

40 år med skoterns dag

Sedan 1982 har Tännäsbon Björn Olsson sålt snöskotrar, och i år arrangerar Björn, tillsammans med sina kollegor, skoterns dag för 40:e gången.

Text: Michael Althin Foto: Motor & Fritid

Det började i far och mors garage i Tännäs för mer än 40 år sedan. Den gången hade snöskotrarna färre hästkrafter och mindre acceleration. Idag hittar du Björn och företaget Motor & Fritid mitt i Funäsdalen by. På gårdsplatsen står en rad av nya och bra begagnade snöskotrar uppradade. Till skoterns dag den 28 oktober ska alla skoterentusiaster få ett smakprov av nästa års snöskotrar från Lynx och Ski Doo. 

Det är alltså 40:e året du är med och arrangerar skoterns dag Björn. Vad hoppas du på?

– Jag ser fram emot att träffa massa folk, det är ju lite av charmen under skoterns dag. Alltid kul att få visa fram nästa års snöskotermodeller, men lika viktigt att kunna hjälpa nya och gamla kunder med att hitta fram till en bra begagnad skoter om det är ett bättre alternativ, säger Björn och fortsätter.

– Och så är det otroligt roligt att se ongan (barna, red. anm.) som har stjärnor i ögonen och som vill provsitta alla skotrarna, skrattar Björn.

Team Walles goda grillade hamburgare står förstås också på över «måstelistan» och att Jens Persson kommer och underhåller är aldrig fel.  

Vilken skoter ser vi dig på i vinter?

– Skotrar ska säljas och inte köras brukar jag säga, skrattar Björn.

– Men ska jag köra skoter så vill jag att den ska vara bekväm. Gärna en Grand Touring eller Commander.

Miniguiden ser fram emot att komma och känna på stämningen och önskar lycka till på skoterns dag, och med säsongen. Vi återkommer när skotersäsongen har startat på riktigt.

Write a response

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Close
Miniguiden © Copyright 2020. All rights reserved.
Close
Translate »